Wow 6 bulan sahaja dapat RM3700 ? Bagaimana lelaki ini simpan duit dia ?

0
647
views
tips menyimpan duit

Memandangkan ekonomi negara semakin hari semakin tidak stabil sudah pasti menyebabkan ramai diantara kita terbuka mata untuk mula menyimpan duit untuk digunakan pada suatu masa susah nanti.

Jadi ramai diantara mereka ini gagal didalam usaha untuk mereka menyimpan duit. Sebab apa ?

Diantara sebab mereka ini gagal adalah kerana terlalu besar keingininan semasa mereka sedang menabung. Contohnya nak shopping itu ini, nak pergi sana sini.

Jadi untuk menyimpang duit apa yang perlu seseorang itu lakukan pertama sekali haruslah berkorban ! Sama prinsipnya seperti diet ~ Kalau nak kurus kena kurangkan makan kena tegas dengan prinsit ” DIET ” tersebut. Begitu juga menabung ~

Jadi hari ini Ina nak kongsikan satu TIPS MENYIMPAN DUIT daripada seorang lelaki yang mampu untuk menyimpan sehingga RM3700 dalam masa hanya 6 Bulan.

tips menyimpan duit

Berjaya Simpan RM3,700 Dalam Masa 6 Bulan

Idea dan tips ini sangat mudah untuk dipraktikalkan untuk semua orang.

Pertama sekali letakkan target duit Nilai berapa yang nak dijadikan SIMPANAN ANDA.

Tempoh masa : 10 bulan (Januari Hingga Oktober)
Tujuan : Nak pi jalan jalan ke Turki / Pi Umrah / nak menikah lagi / nak bawak mak ayah anak bini pi jalan jalan sabah.(Sekadar contoh)
Duit yang dipilih : RM 5 dan RM20

Peraturan Yang Wajib Diikuti

Setiap kali anda menerima duit RM5 dan RM20 , anda WAJIB masukkan duit tu dalam TABUNG yang anda dah buat tadi.

  • HARAM MUAKKAD untuk anda gunakan duit RM 5 dan RM20.
  • Jika ‘terguna’ sila qada dengan DOUBLE AMOUNT
  • WAJIBKAN pasangan anda buat benda yang sama.
  • If belum menikah, SHARE lah dengan housemate, roomate anda.
  • JANGAN dok gatai tangan pi pecah tabung tu selagi tak mencapai usia MATANG .

Idea ni saya terima dari seorng sepupu saya Naimah Md Ludin .Beliau seorang guru dan suaminya seorng pegawai TM Telekom.

Selepas 6 bulan beliau buat kaedah ini, Hasilnya ,

140 keping RM 20
180 keping RM 5
Total saving secara PAKSA RELA selepas 6 bulan = RM 3700

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here