Kecoh ! Foto orang gila solat jumaat di Luar Pagar Masjib tidak bersama Jemaah , Siakah dia ? Rupa2nya Lelaki ini …

0
196
views

Heboh oleh foto-foto seseorang dengan pakaian lusuh dan tanpa alas kaki sedang Salat Jumaat di luar pagar Masjid

Foto-foto yang Di upload akaun Facebook Cerita Para Wali tersebut menjadi viral setelah dikongsikan lebih dari 4 ribu akaun dan langsung jadi bahan perdebatan netizen.

Banyak yang menduga orang yang sedang salat tersebut adalah pemulung atau ‘orang gila’, karena penampilannya yang compang-camping dan salat tidak sesuai tempatnya. Namun banyak pula netizen yang percaya kalau dia seorang sufi bahkan wali saat melihat gerakan salatnya yang bagus.

“Takutnya beliau itu wali majdub,” komentar Ken seperti dikutip brilio.net, Senin (8/8).

“Org gila ini lagi gak sholat, hanya melakukan gerakan sholat saja. Dia gila bukan waliyullah,” tulis Giman menyanggah pendapat Ken.

“Sepertinya beliau bukan org yg kehilangan akal (gila). Beliau hanya kaum papa.. gelandangan, masih sangat waras.. buktinya beliau masih sholat..

Hanya beliau tidak ingin mengganggu orang lain yg sholat berjamaah dgn kehadirannya.. sehingga sholat di luar masjid,” tulis Ovans memberikan pendapatnya.

1. Takbiratul Ihram

Orang gila solat

2. Saat rukuk pun gerakannya bagus 

gerakkan rukuk solat

3. CARANYA SUJUDNYA SEMPURNA ? DIPUJI NETIZEN

ORANG GILA SUJUD

4. Lihat lebih dekat gerakan sujudnya, Bagaimana pendapat anda ?

Lihat lebih dekat gerakan sujudnya, Bagaimana pendapat anda

5. Tahiyat Akhirnya Juga Kelihatan Sempurna !

Tahiyat Akhirnya Juga Kelihatan Sempurna

Sampai kini tak ada yang tahu pasti orang tersebut memang gelandang atau pun ‘wali’ seperti yang diperdebatkan netizen. Satu yang bisa diambil hikmahnya adalah, jangan lupa beribadah sesuai perintah agama, kapan pun dan dimana pun kamu berada. Biar lah Tuhan saja yang menilai ibadahmu.

Ha peringatan admin kepada anda kalau anda seorang islam yang berakal malulah kalau anda tidak solat. Orang ” GILA ” pon solat ! Ini bermakna anda lagi gila daripada orang gila sebab anda melawan dan menentang hukum daripada Allah taala !

Sumber : Brilio

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here